Catalanen op ramkoers met Madrid


Het referendum in Catalonië is geformuleerd met de volgende vraag, die met ja of nee kan worden beantwoord:

“Wilt u dat Catalonië een onafhankelijke Staat wordt in de vorm van een Republiek?”

Er dreigt een afscheiding van Spanje en dit moet koste wat kost worden voorkomen, net als tijdens de Spaanse Burgeroorlog in de dertiger jaren van de vorige eeuw.

Referendum Catalonië is misdadig

100 argumenten om SI te zeggen voor een onafhankelijk Catalonië

De centrale regering in Madrid heeft het referendum illegaal verklaard en verboden. Op dit moment zijn 40 gemeentelijke kantoren door de politie overvallen en leeggehaald en 14 bestuurders in hechtenis genomen.

Catalonia-cop-boat-2_opt-770x470

Havenwerkers hebben geconstateerd dat 16.000 man oproerpolitie en paramilitaire eenheden in de Catalaanse havens zijn ontscheept en over de drie Catalaanse regio’s verspreid. De verschillende grote cruise-schepen blijven in de havens van Barcelona en Tarragona liggen en doen dienst als kazerne en hoofdkwartier. Pantservoertuigen en ander militair materieel rijden af en aan. Er zijn berichten van de politie opgevangen met de strekking van:

“Hier zijn nu genoeg manschappen om een stad als Beiroet schoon te vegen. Wat we nodig hebben zijn meerderen met kloten en ons onze gang laten gaan…”

De bedoeling is wel heel duidelijk. De aangerukte eenheden zijn afkomstig van verre buitengewesten van Spanje, die geen enkele binding met Catalonië hebben en een totaal andere perceptie met betrekking tot het onafhankelijkheidsstreven van Catalonië te hebben. Het belooft in ieder geval weinig goeds als het er op aan gaat komen.

Enquêtes hebben uitgewezen dat er nauwelijks een nipte meerderheid voor onafhankelijkheid zou stemmen. Maar dat kon wel eens veranderen nu de centrale regering alle intimidatie-registers open heeft getrokken. Madrid maakt zich op voor een grootscheeps gevecht. Alle verloven van de Guardia Civil zijn ingetrokken. De paramilitaire Guardia Civil wordt in Catalonië geassocieerd met het fascistische Franco regime en de Spaanse burgeroorlog, waarin de Catalanen het langst tegen dat regime stand hebben gehouden.

Er zijn berichten dat het referendum “ondergronds” is gegaan. Activisten hebben 6400 stembussen verstopt op ruim 1000 geheime locaties. Deze voorbereidingen zijn reeds lang van tevoren gepland. De organisatie werkt door middel van guerrilla-cellen en gecodeerde berichten. Per regio weet 1 persoon waar de stembussen staan, een ander weet waar de stembiljetten zijn en een derde weet waar waar zich de kieslijsten bevinden.

In eerdere berichtgeving meldden wij al dat als Madrid met harde hand en grof geweld dit referendum onderuit haalt, de organisatie ondergronds zou gaan en de strijd al dan niet met wapens als een guerrilla-oorlog zoals de ETA in Baskenland voort zal zetten.

Thans blijkt dat die eerste stap is gezet.

Het dreigt aan alle kanten fout te lopen en op termijn een bloedbad te worden.

We blijven het volgen.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Catalanen op ramkoers met Madrid

  1. Pingback: Catalanen op ramkoers met Madrid – HERSTEL DE REPUBLIEK

  2. Voordat het hier ooit mocht losgaan is het raadzaam om in je eigen omgeving te kijken of er militairen en/of politieagenten in de buurt wonen.
    Altijd makkelijk als ze er op uitgestuurd worden en ze moeder en haard hebben achtergelaten………
    ACAB!!!

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s