Oranjes zijn de beroerdste niet


Neem nu de verbouwing van ons paleis Huis ten Bosch.

Wij Nederlanders moeten on toch kapot schamen over zoveel collectieve onmenselijkheid?

Het geduld van de edele Oranje-familie wordt immers zwaar op de proef gesteld. Hoe ze met zich laten sollen is met geen pen te beschrijven. De verbouwing gaat veel meer tijd kosten dan hen door allerlei instanties en functionarissen was beloofd. Alle de daarmee gepaard gaande ongemakken nemen ze stilzwijgend en lijdzaam op de koop toe. Zij hebben nergens om gevraagd, wij Nederlanders hebben hen deze verbouwing door de strot geduwd. Zij hadden genoegen genomen met een rijtjeswoning tussen hun eigen volk in pak hem beet de Schildersbuurt in Den Haag – konden de kindertjes naar dezelfde school blijven gaan.  Ze zijn trouwens toch nooit thuis wegens hun onvermoeide kruistocht tegen kwaad en onrecht.

Over nepnieuws gesproken:

Rutte zei in 2014 dat de renovatie 35 miljoen euro zou kosten en dat stelde hij het jaar erop bij naar 59 miljoen.

Nu komt er weer 4 miljoen bij, wegens “de aantrekkende economie”. De kersverse staatssecretaris Knops maakt van Rutte een zelfmoordleugenaar. Met veel bombarie en borstklopperij wordt rondgebazuind dat het beleid een enorme economische groei tot stand heeft gebracht. Ditzelfde feit wordt nu misbruikt om de budgettaire onkunde te verdoezelen. “Alles wordt natuurlijk duurder, hè!” Op deze manier stort Kabinet-69 zich in eigen zwaard. Kreeg eerst de crisis de schuld, nu wordt hardwerkend Nederland verweten de kosten te hebben opgejaagd…..

We hebben dus nu te maken met een originele  “groeicrisis“.

Het bejaarde besje van Drakensteyn is trouwens even bijgesprongen, ze heeft toch niets meer om handen. Het ingevlogen huppeltje uit Argentinië ziet zelfs kans om even tussen haar drukke financiële beslommeringen door de helpende hand toe te steken. Ze doen er alles aan om het ons zo draaglijk mogelijk te maken… Dat hoeven ze natuurlijk helemaal niet te doen, want per slot van rekening zijn het onze paleizen waar wij Nederlanders ze verplichten te wonen. Nee, die Oranjes zijn echt de beroerdste niet!

NIEUWEGEIN-NL DOET-KONINKLIJKE FAMILIE

Advertenties

12 gedachtes over “Oranjes zijn de beroerdste niet

 1. Pingback: De Oranjes hebben een voorbeeldfunctie – HERSTEL DE REPUBLIEK

 2. Pingback: De oranjes | malthablog's Blog

 3. Ja, en het graf van Friso ziet er ook niet uit.Ooit zal moeke B.haar zorgen wel toevertrouwen aan de eerste man in het land,ene Rutte en zal hij gezagsgetrouw gaan pleiten voor een natíonaal monument op die plek.Zodat er nimer een onverlaat gaat graven naar de edele botten.Tenzij het een verdwaalde wolf is natuurlijk.
  De familie is überhaupt nogal verwoestend want ook Noordeinde en Het kleine Loo,alles moet in de verbouw.Wat me doet denken aan het zomerhuisje op Ameland of Texel waar de jongens Vollenhoven ooit logeerden met hun pa en moe.De eigenaar kreeg niet de huur betaald,maar het huisje moest gerenoveerd en opnieuw behangen worden. Pieter wou het jaar daarop weer langs komen,maar toen hij aan de onbetaalde rekening werd herinnerd zag hij er maar vanaf.Het oude bedrag werd alsnog overgemaakt.
  Maar dit is allemaal in het NU. Ooit,lang geleden fulmineerde Multatuli al tegen de familie, die hij kenschetste als “het totaal verrotte en vermolmde huis van oranje,ook doelend op de stamboom die niet klopte en het gedrag van de
  3 keunings.Vondel voorzag dit allemaal en sprak cynisch over de stadhouders die hij betitelde als de “misselijkmakende koninkjes van oranje” .

  Ja, waren alle burgers wijs, Nederland was een paradijs.
  Maar zover zijn we nog niet.

  Like

  • Vanwege de vervuiling en overlast is het toenmalige circuit de geest gegeven, dat zijn ze zeker vergeten nu in Lelystad een twedetrapsbaan ‘schiphol’ geopend wordt.
   Vervuiling vooral gezuiverd van CO2 is booming?

   Like

 4. Hij schijnt ‘indirect'(laat het aan een stro-bedrijf over) nog een huisjesmelker te zijn?
  Meer dan 500 huizen schijnt ie te bezitten.
  Zal zeker op de beurs dit kapitaal verworven hebben, dan zie je wel dat werken niet loont? Je blijft gemiddeld ofwel modaal!

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s