Baudet: “Stem lokaal!”


En een beetje gelijk heeft hij wel, Thierry Baudet.

In Oss j.l. tijdens een bijeenkomst zondagavond deelde hij belangeloos stemadviezen uit.

“Stem vooral op lokale partijen en niet op de gangbare landelijke politieke partijen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.”

Natuurlijk wordt hij door de gangbare politici volkomen afgebrand terwijl hij nog niet eens is uitgesproken. Bevooroordeling wordt in de hedendaagse journalistiek verheven tot “kritisch inhoudelijk geluid”.

Het Forum voor de Democratie telt in de peilingen 12 kamerzetels, een winst van 10 sinds de Kamerverkiezingen eerder dit jaar. Naar eigen zeggen zijn er 17.000 leden. In vergelijking met de traditionele politieke partijen is dat behoorlijk veel.

Door het benadrukken van de invloed van lokale partijen op de gemeentepolitiek moet het systeem van binnen uit worden uitgehold en verwoest, als het enigszins mogelijk is. Men moet niet de fout maken die de landelijke politici als een muizenval voor opposanten hebben uitgezet: het kankeren op buitenlanders, moslims en de islam.  Een welkome afleiding en ondertussen hobbelt het systeem rustig door.

De nadruk moet liggen op het decentraliseren van beslissingen en alles gebaseerd op referenda, zoals we dat ook in de republiek voor ogen hebben.

Den Haag  en het Binnenhof moeten geïsoleerd raken. Daardoor verliezen de landelijke partijen aan invloed en worden op den duur opgedoekt. Als amper nog 40% van de mensen stemt op die traditionele grabbelaars (waaronder de oppositie!) in Den Haag, is het systeem kapot, failliet, opgebroken, dood en begraven, nee, gecremeerd. Opstoken is het beste.

Nog iets waar we het mee eens zijn…

Natuurlijk, wij weten dat ook Baudet een eed heeft gezworen aan een overbodige flapdrol met teveel gestolen geld en onverdiende privileges. Anders kom je het “Heilige der Heiligen” niet eens binnen. Maar zodra hij, Baudet,  één politieke belofte niet nakomt – door “consensus” en “waterige wijn te schenken” – ligt hij er uit bij de mensen, maar is geslaagd als “politicus”. Zo werkt het systeem en het makkelijkst te verwezenlijken als hij chantabel zou zijn.  Afwachten maar, maar het neemt niet weg dat zolang zeggen ook doen is, hij het voordeel van de twijfel krijgt.

Toen er nog geen “regering” was, pleitte Baudet voor het afhandelen van wetsvoorstellen waar toch al een Kamermeerderheid voor was: “Daar hebben we geen kabinet voor nodig, dat kunnen we hier zelf wel”.  Zo werkt dat inderdaad in de republiek. Er is geen regeerakkoord meer nodig. Er is geen coalitievorming vooraf meer aan de orde. Er zijn ook geen ministers meer. Er is een “managementteam”. Een College van Secretarissen-Generaal, het uitvoeringsorgaan van de Nationale Vergadering van Afgevaardigden. De Nationale Vergadering deelt de lakens uit. De Nationale Vergadering regeert bij (soms ad-hoc) meerderheid. Soms komt die meerderheid tot stand door ad-hoc coalities per wetsvoorstel. Afgevaardigden worden betaald door de kiezers in de regio. Maken ze één foutje, dan kunnen ze nooit weer een publieke functie vervullen. Hadden ze maar beter op moeten passen. Integriteit is iets wat weer moet worden uitgevonden.

Door het aanstellen van kabinetten door ongekozen staatshoofden kunnen de mensen stemmen wat ze willen, er wordt steeds wat anders beslist en zelden in het voordeel van degene die zijn kostbare stem heeft verkwanseld aan uitschot. Beroepspolitici zijn partijsoldaten. Uitschot bestaat uit partijsoldaten die verder nergens voor deugen, het is nu eenmaal niet anders.

Laat ze elkaar maar uitroeien in “het koninkrijk”.

Advertenties

18 gedachtes over “Baudet: “Stem lokaal!”

 1. Pingback: Forum voor democratie: “Stem lokaal” – HERSTEL DE REPUBLIEK

 2. Het ware gezicht van Rutte de afgelopen week ! Dat de kiezer dat niet heeft voorzien,dat snap ik niet. En inderdaad lokaal stemmen heeft als gevolg dat de grote partijen worden uitgehold. Wegblijven ,daar hebben CDA en VVD alleen maar baat bij. Het is een dilemma want de raadsleden schijnen beroerder betaald te worden en nu is het moeilijk om aan verstandige en kundige mensen te komen.
  Ik geef Baudet ook het voordeel vn de twijfel. Hij doet het niet slecht. Behalve over de “familie” .Hoe gaat hij daar mee om?. Maar de trammelant over de keuninklijke financieën moet nog komen.Slimme Rutte schuift het door naar december.

  Dan komt er eerst een charme offensiefje.

  Max in fluweel met 3 meisjes onder de kerstboom bijvoorbeeld,waarna ze afreizen naar een buitenlands oord.De onderdaan behelpt zich met een gehaktbal en stoofpeertjes en doet alsof hij blij is. In zijn almachtige eeuwenoude domheid ergert hij zich niet eens.
  Laten we net doen of het vrede op aarde is voor een paar dagen en dan komen de rekeningen en belastingbrieven in januari wel weer.En de 9 procent btw !
  De onderdaan is murw. Helaas.

  Like

 3. Baudet roept veel waar ik mij wel in kan vinden, echter vertrouwen doe ik ook hem voor geen meter. Eerst roepen dat FvD nooit een politieke partij zal worden, omdat het een illusie is te veronderstellen dat je het systeem van binnenuit kan veranderen . Dat is dacht ik wat ook Administrator altijd beweerd heeft? Waar ik het overigens volledig mee eens ben. Ook zijn samenwerking met het “lokale” Leefbaar Rotterdam is zeer discutabel, die zitten daar op het Stadhuisplein al zo lang in het pluche dat het al net zo’n arrogante regenten kliek is geworden als de landelijke partijen waar ze zich ooit tegen afgezet hebben. L.R. doet dus ook gewoon aan partijpolitiek en heeft volkomen schijt aan de burger, ze zijn allang gekocht door het grote geld en de “economische belangen”, die niet de onze zijn. Kortom macht corrumpeert en gebaseerd op Rotterdam, dat juist steeds “onleefbaarder” wordt, is het ook een illusie te veronderstellen dat je het systeem onderuit haalt door “lokaal” te stemmen. Net als bij alle andere verkiezingen is het niets meer of minder dan je stem weg schijten. Een tip voor de Republiek, mocht die er ooit al komen, excuseer mijn scepsis, ban partijpolitiek uit en snij “lobbyisten” de strot af anders wordt het echt nooit wat.

  Like

 4. Over illusie gesproken… Mijn pa riep 50 jaar geleden al dat ALLES een illusie was/is en dat de wereld nog rotter is dan wat wij ons kunnen indenken. Over de jaren heen ben ik deze uitlatingen van hem bij stukjes en beetjes gaan begrijpen maar na 9/11 werd er mij meer duidelijk alhoewel ik nog niet vindt dat ALLES een illusie kan zijn.

  Tegen de gevestigde orde aanschoppen levert stemmen op. Wilders is daar een mooi voorbeeld van en Nigel Farage weet daar beslist ook over mee te praten.
  https://www.rt.com/news/410223-soros-allies-migrants-farage-orban/
  Maar las ik niet eens dat ook hij in bed ligt met degenen die de geldpersen en de media in handen hebben? http://www.redressonline.com/2013/02/britains-ukip-another-zionist-lobby-tool/

  Hetzelfde kan (nog) niet gezegd worden over (Of ik moet weer eens achter lopen) Jeremy Corbijn. Quote Daily Mail: The scale of fury over Mr Corbyn’s handling of alleged anti-Semitism has been laid bare after Mr Smith secured backing from the Jewish Labour Movement by 92 per cent to just 4 per cent.

  Buiten dat…wat voor een regeringen zijn het die Jihadist Syria en Irak gangers met open armen terug ontvangen en hun met publieke middelen (belastingen ontstolen van Jan Publiek) hun huisvesting en een soort van baantje proberen te geven (uitkerings gerechtigt). Waren dat niet dezelfde soort van regeringen die ISIS (Daesh) met geld en wapens ondersteunden en het Midden Oosten in vuur en vlam staken dewelke hun een “ligitieme” maar ook “humanitaire” rede gaf om een Exodus van vluchtelingen binnen De Europese grenzen toe te laten? Alsof er nog niet genoeg problemen waren met degenen die hun reeds voor gegaan waren vanaf de jaren 60 v/d vorige eeuw.

  Conclusie …. Medeplichtigheid aan Crimes Against Huminity v/d al de regeringen die hieraan meegewerkt hebben en nog steeds doen…

  1984 Was er dus al rond de 60er jaren! Of was dat reeds lang daarvoor het geval?
  Nog veel eerder dan…sinds de oprichting van BILDERBERG in 1954 door enkele stromannentjes van The PSYCHOPATHS in Charge? http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_bilderberg_0.htm

  Like

 5. Helemaal hardstikke off topic, maar waar is iedereen gebleven die tot voor kort bijna dageliks aanwezig waren?
  Is het allemaal zo snel vergeten tegenwoordig?
  De site effe op non actief omdat Admin wat lucht nodig had en de Republiek is alweer vergeten.
  Zo komen we er wel.
  Niet dus.
  Tis niet alleen hier, mensen verkiezen hun eigge tv-tje tegenwoordig, copy-paste, slimme foon genaamd.
  Fora etc. is reeds ouderwets.
  We’re lost.

  NG

  Like

  • En zo werkt dat NG, en op een handje vol mensen na interesseert niemand het iets. Komt ook nog eens bij, het merendeel die tijd heeft om een hele dag op dat toetsenbord te rammelen en overal op te reageren, dat vaak doen uit eenzaamheid en verveling. Daar gaan we er echt ook niet mee komen, denk jij dat de poppenspelers achter de schermen zich druk maken over wat hier uitgekraamd wordt? We worden dagelijks steeds verder de stront put in getrokken, actie moeten we ondernemen, en heel snel ook want anders komen we er nooit meer uit. Echter het handje vol individuen dat hier reagluurd, en zich enig zins betrokken voelt bij de republikeinse zaak zijn vermoed ik zo merendeels al aardig op leeftijd, en zullen dus ook geen potten meer gaan breken. De jongeren zullen moeten strijden voor hun toekomst, die zijn echter met heel andere dingen bezig, snel geld, mooie auto, dure vakantie, voetbal, boer zoekt hoer etc, etc. Nadenken en een beetje wijs worden doe je pas als je te oud bent om het zwaard nog op te pakken. De bekende vicieuze cirkel, je zou kunnen concluderen dat de evolutie van de menselijke soort stil is blijven staan sinds de Romeinen. Overigens heb ik altijd begrepen dat jij ook vanaf de zijlijn mee praat, vanuit je stulpje in Frankrijk? Doet me een beetje denken aan een populaire familie die in 40 / 45 van verre met ons “meedacht” hoe we het hier moesten doen, en terug kwam na dat alles in kannen en kruiken was. Met vriendelijke groet, op H.d.R was ik Badluck59. Geen idee waarom maar wordpress.com heeft die account geblokkeerd.

   Like

   • Hoi Badluck,

    Bedankt voor jouw reactie.
    Overigens heb ik altijd begrepen dat jij ook vanaf de zijlijn mee praat, vanuit je stulpje in Vernederland?
    Daarbij ken je mij verder niet en ga er zomaar vanuit dat ik slechts meepraat vanaf de zijlijn.
    Als je mij echt zou kennen, zou je dat nooit gezegd hebben.
    Op dit forum mag dat namelijk zo lijken, in de echte wereld is het toch wel wat anders waar ik mij bezighoud om deze wereld tot een betere plek te maken.
    Wat precies ga ik hier niet uitleggen, temeer om reacties als die van jou te weren.
    Ik heb ondertussen mijn lesjes wel geleerd en heb er inderdaad uiteindelijk voor gekozen om vanaf de zijlaan mee te praten.
    Uiteindelijk doen we dat allemaal, niet?
    Maar geen vrees, ik kom echt niet meer terug naar dat pokkenland zoals die oranje gekkies, het is me daar inmiddels te ver verpest.
    En ook al niet piepjong meer, het zwaard heb ik nog steeds niet neergelegd en zal dat ook nooit of te nimmer doen.
    De jongeren zouden inderdaad moeten strijden voor hun toekomst, maar zie het ook hier niet gebeuren.

    Good luck amigo,

    NG

    Like

  • Eén foutje doet hem de das om.
   Bijvoorbeeld zeggen dat een referendum niet bindend hoeft te zijn – ik noem maar een dwarsstraat.
   Het is geen Wilders, die door de VVD aan de rechterflank is geposteerd om lieden met een onwelgevallige mening buiten de “volkspartij” van Rutte te houden.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s