Protesten tegen de lockdowns – het begint


OPERATION GRIDLOCK

Jon Rappoport – 17 april 2020


“De mensen geven nooit hun vrijheden op, anders dan onder een of andere waanvoorstelling.” — Edmund Burke, 1784.

Het Chinese regime brak het ijs door 50 miljoen mensen gevangen te zetten bij het begin van Operatie Fake Pandemie. Dat was een signaal naar het fascistische CDC en de Wereldgezondheidsorganisatie – het teken dat zij enorme gevangenissen in andere landen konden afdwingen.

Welnu, in Amerika wordt nu een ander soort ijs gebroken. —Het verzet tegen de gevangenschap, tegen de economische verwoesting, tegen het verlies van vrijheid.

De gouverneurs van de Amerikaanse staten gedragen zich als de gouverneurs van de oorspronkelijke 13 koloniën door orders orders aan te nemen van een buitenlandse mogendheid. In dit geval is de macht in handen van de CDC, de Wereldgezondheidsorganisatie, en in het verlengde daarvan de Verenigde Naties, waarvan de WHO een tak is.

Ja, er is een bloedeloze staatsgreep gepleegd.

Met name de VN heeft op duizend verschillende manieren verklaard dat zij wil dat de VS, en elke natie, zich buigt voor een wereldautoriteit. De huidige strategie heeft een medisch karakter. Als de klimaatveranderingspaniek het niet voor elkaar heeft gekregen, probeer het dan vanuit een andere invalshoek.

“Dit zal de Amerikanen een lesje leren.”

Amerikanen kunnen inderdaad hun eigen lesje leren.

De laatste keer dat ik keek, had Bill Gates nog net niet alle staten omgekocht.

The Telegraph, UK, 16 april:

“Laat ons los! Anti-lockdown protesten breken uit in heel Amerika, met sommige met vlaggen, maar ook sommigen met wapens.”

“Vier staten zien de protesten toenemen als kritiek op met name en vooral de gouverneurs en eisen hun grondwettelijke rechten (terug).”

“In Kentucky riepen de demonstranten ‘we willen werken’ en ‘feiten over deze angstpandemie’. In Michigan droegen sommigen geweren, Amerikaanse vlaggen terwijl de sneeuw viel.”

“Er waren Trump spandoeken te zien in de menigte in Ohio, terwijl in North Carolina een vrouw onder weggeleiding van de politie ‘God zegene Amerika’ schreeuwde.”

“Overal in de Verenigde Staten, een land dat nu in de tweede maand van strenge beperkingen de verspreiding van Covid-19 tegenhoudt, beginnen kleine, maar luidruchtige protesten te ontstaan.”

“Deze anti-quarantaine bijeenkomsten, die ontstaan te midden van een ongekende stijging van de werkloosheid, vinden plaats in de hoofdsteden van de staat en zijn vaak gericht tegen de gouverneurs.”

“De rode draad is de vraag waarom er orders komen om mensen thuis op te sluiten en bedrijven te laten sluiten, om zo de Amerikaanse economie te helpen doodwurgen.”

“Veel van de borden en leuzen beschuldigen de staatsregeringen van overdaad – misschien de reden, waarom zulke protesten wel in Amerika, maar nog niet in Groot-Brittannië zijn begonnen.”

“De verdenking tegen een alomtegenwoordige regering is diep geworteld in een land dat geboren is uit een revolutie en trots aan de rechterkant, waar veel van de protesten vandaan lijken te komen.

“Het kan ook de frustratie weerspiegelen van Donald Trump, die geen geheim heeft gemaakt van zijn wens om beperkingen op te heffen en die soms geklaagd heeft over wetenschappelijke adviseurs die de afstands regels promoten.

“Woensdag was de president van de VS zover om met de gouverneurs de richtlijnen van zijn regering mede te delen over hoe de maatschappij te openen na de ‘Great Lockdown’.”

“De laatste dagen heeft Mr Trump een vrolijke toon aangeslagen door te praten over ‘licht aan het eind van de tunnel’ en woensdag te zeggen dat Amerika de piek van Covid-19 gevallen is gepasseerd.”

“Een van de grootste protesten vond plaats in Michigan, wiens gouverneur Gretchen Whitmer een rijzende ster is in de Democratische Partij en de laatste weken regelmatig met Mr Trump in botsing kwam.”

“Duizenden mensen kwamen woensdag af op het Michigan Capitool in Lansing, velen zaten in auto’s en toeterden in wat men nu ‘Operatie Gridlock’ noemt.

“Een poster met ‘handen af van onze burgers!!!”. Een andere verklaarde ‘Ik verkies gevaarlijke vrijheid boven vreedzame slavernij’. Een derde: Laat ons gaan.

“Sommige van de aanwezigen zeiden dat mevrouw Whitmer’s huiselijke orde te beperkend was, de economie verstikkend en onterecht de persoonlijke vrijheid ondermijnend.”

“[Een] vrouw die een deel van het protest doorgebracht heeft met het zwaaien van de sterren en strepen van de achterkant van een pick-up truck, was getroffen door het verlies van banen.”

“Onze gemeenschap heeft het moeilijk. Mijn man is voor het eerst in zijn leven werkloos’, zei ze. We willen weer aan het werk’.

“Michigan is een van de meest getroffen staten van de VS door de financiële crisis, veroorzaakt door de coronavirus pandemie, met een kwart van de beroepsbevolking werkloos.”

“In heel Amerika gaan in record tempo banen verloren. Op donderdag werd aangekondigd dat er vorige week 5,2 miljoen mensen een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd.

“Dat betekent na vier weken een totaal van bijna 22 miljoen werklozen, of ongeveer een op de acht mensen die een maand geleden nog werk hadden. Het is anders dan alles wat je ziet sinds de Grote Depressie in de jaren ’30.”

“In Kentucky was een andere Democratische gouverneur, Andy Beshear, het doelwit van kritiek…

“Ze riepen ‘open Kentucky’ en ‘je bent geen koning, we zullen je ring niet kussen’, soms door middel van megafoons, toen de gouverneur de pers probeerde te informeren over de gevolgen van de uitbraak.

Tot zover de Telegraph.

“Verander de wereld”

—Voor een van hun internationale jeugddagen hebben de Verenigde Naties de slogan “Verander onze wereld” bedacht. Door hun Wereldgezondheidsorganisatie, proberen ze het goed te doen. Maar de uitdrukking is wat zwakjes. Misschien kan ik ze helpen.

Werknemers van de wereld, verenig je. Je hebt niets te verliezen behalve je kettingen.

Herinner je je die nog? Komt niet echt goed uit als de eerste stap het ontslaan van alle werkers is.

Wat dacht je dan van deze: één volk, één land, één leider, Hitler’s bijdrage. Nee, bedankt.

Dan is er is altijd nog Stalin’s juweeltje: een enkele dood is een tragedie, een miljoen doden is een statistiek.

Nee, laten we Joe en Mao en Adolf in de vuilnisbak van gekken dumpen.

Maar …. wat dán??

Ik hou van het eenvoudige: VRIJHEID!

Het rimpelt. Het geeft golven. Met verreikende gevolgen.

Die demonstranten in Michigan en Kentucky en Ohio en North Carolina. Ze zijn eigenaardig. Ze gedragen zich helemaal niet als robots met medische maskers. Ze gedragen zich als….. levende mensen, mensen met een ziel.

Mensen die vrij zijn.

8 gedachtes over “Protesten tegen de lockdowns – het begint

  • Buiten die steun betuigingen aan geestelijk gemankeerde loopjongens van de werkelijke macht, ze gaan daar wel goed voorbereid de straat op. Moeten we hier nodig ook eens gaan doen, en dan gelijk maar door marcheren naar het binnenhof. Wachten tot er een kritische massa ontwaakt die het niet meer pikken, dan zijn we zo weer een paar generaties, honderden vrijheidsbeperkende regels en wetten verder. En hebben ze ons verder ook echt alles al afgepakt.

   Liked by 1 persoon

    • Nooitgedacht, weet niet of ik je helemaal begrijp. Echter ook jij weet donders goed hoe het met de massa gesteld is, die we dus wel nodig hebben om iets daadwerkelijk te kunnen veranderen. Die hele corona hoax heeft nog maar eens fijntjes aangetoond dat wij niets meer zijn dan roependen in de woestijn, en administrator hier slechts voor eigen parochie predikt. Verder durf ik te beweren dat er binnen die eigen parochie ook nog eens een aantal zijn die de preken niet altijd helemaal begrijpen.
     Geboren als loonslaaf, verkocht aan de staat en de private banken. Iedere mogelijkheid om buiten het systeem te rommelen is de loonslaaf zo goed als ontnomen, deze oorlog tegen ons zou wel eens het laatste zetje kunnen zijn om dat beetje speelruimte dat er nog was ook af te pakken. Je kan wel roepen, zelfvoorzienend en ruilhandel. Het enige dat ik als loonslaaf kan ruilen zijn mijn klauwen om arbeid te verrichten. Op het moment dat ik daar vergoed voor moet worden gaat het mis, dan komen de tentakels van de staat en de bank graaien. Niet omdat ik ze die mogelijkheid geef, zij hebben die mogelijkheid zichzelf toebedeeld, ik en iedereen in mijn positie is daar totaal machteloos tegen. Cash geld uit roulatie, de pensioenen wordt al jaren in gegraaid. Je spaarcentjes voor de ouwedag , bestaat straks alleen nog virtueel en kunnen ze ook daar graaien wat ze willen. Geld in je oude sok of onder de matras, waardeloos want je kan er niets meer mee. Kortom, ze pakken je echt alles gewoon af en je bent machteloos. Werken tot je sterft, zonder ook nog maar één greintje vrijheid. Dat is de toekomst die ze voor ons in petto hebben. Wat het confisqueren van die zuurverdiende centjes betreft, je bent toch zeker niet vergeten wat ze in ’45 flikten? Alles verbeurt verklaart, iedereen kreeg 10 gulden voor een nieuwe start. Behalve natuurlijk zij die voor de oorlog al goed voor zichzelf hadden gezorgd, over andermans rug, die gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. En wederom over andermans rug.

     Like

 1. Zolang er nog geld is in een huishouden, is iedereen stil, en hoor je niemand.
  Ja Nederland volgt nog braaf, maar als dit ooit achter de rug is, gaat er flink bezuinigd worden en daat letten de brave Nederlanders niet op.

  Like

 2. Dit is op Tinthor's Blog herblogden reageerde:
  In de VS komen kleine delen van de Amerikaanse bevolking al in opstand tegen de van bovenaf opgelegde tirannieke lockdown. Wanneer zal het ook bij de “nuchtere Nederlander” eens doordringen dat we er ook hier mee te maken hebben met een dergelijke draconische maatregel en het voorbeeld van de vrijheidslievende Amerikanen volgen?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s