Hoogleraar: Keiharde kritiek op corona-aanpak


De media zitten duidelijk in de problemen. Vandaar dat nu, 3 maanden TE LAAT (!) enkele critici aan het woord worden gelaten. Te laat, omdat er vanaf het begin door de pers in koor is meegezongen met het Regime in Den Haag en haar Politbureau van paniekzaaiers en farmacie-lobbyisten. De eenzijdigheid droop er vanaf, maar nu moet blijkbaar het vertrouwen worden herwonnen.

Een arts in het Radboud UMC laat geen spaan heel van het Regime en het Politbureau. We citeren enkele stukjes uit een artikel wat in verschillende (regionale) kranten is verschenen op de late zondagmiddag.

Ze hebben alleen doden en IC-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet.’’ Hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, zijn ouderen en met de jongere generaties. 

Te veel is het land geleid door een soort militair commando van ministers, ic-artsen en virologen die te weinig oog hadden voor andere belangen. En het getuigt van ‘ongekend weinig realisme’ als je werkelijk denkt dat er binnen afzienbare tijd een vaccin tegen corona is dat iedereen afdoende beschermt.

,,Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet. Maar je doet grote groepen mensen al snel te kort door maar één discipline kapitein te maken, door in dit geval de ziekenhuizen, de intensive care leidend te laten zijn.’’ 

,,In een soort militaire organisatie waarin de crisis is aangepakt wordt vaak niet zo goed geluisterd. Dan is het heel moeilijk om tot de kapiteins door te dringen en duidelijk te maken: wat ik hier zie kan toch echt beter

Zo werd de constatering van huisartsenpraktijken dat er een dalende vraag was bij patiënten over andere problemen niet gehoord. Nu blijkt uit cijfers van oversterfte dat er mogelijk duizenden mensen dood zijn gegaan omdat ze niet met bijvoorbeeld hartklachten naar de dokter zijn gestapt. ‘Zo’n 200.000 hartpatiënten in Nederland hebben als gevolg van de corona-uitbraak geen tijdige zorg genoten’, stelde de Nederlandse Vereniging van Cardiologie vorige week. ‘Dit leidt voor tienduizenden hart- en vaatpatiënten tot vroegtijdig overlijden.

Redactie – Daar heb je het al:

De “piek” als gevolg van de lockdown

Normaal gesproken, als een pandemie verzonnen blijkt te zijn (Varkensgriep 2009), wordt dan het decreet uitgevaardigd, dat er moet worden gestopt met tellen. Het is dus zaak het RIVM en het CBS op de voet te volgen. Iedere week veranderen namelijk de cijfers – altijd worden ze naar beneden bijgesteld.

Maar waar het volgens hem aan ontbroken heeft, is aan intelligent leiderschap. ,,Intelligentie is het gebruik maken van zoveel mogelijk verschillende inzichten en daaruit de beste keus samen maken. Intelligentie is niet één persoon of heel select groepje continu het mandaat geven alles te beslissen.’’

,,De intelligentste algemene stelregel voor beter en gezond ouder worden, is in beweging blijven, zowel sociaal als fysiek. En wat doen we nu met onze zogenaamde intelligente lockdown? We gaan de bewegingsruimte heel erg inperken. Dat is een ingreep waarvan je weet dat die veel schade gaat opleveren, zowel in fysieke als sociale zin. Je ziet de conditie van mensen achteruit gaan, je ziet de spierkracht afnemen, je ziet de eetlust verminderen. Mensen worden kwetsbaarder, juist dóór de interventie. Het welbevinden van de kwetsbare ouderen is het belangrijkste dat je moet zien te behouden. En wat nu gebeurt, is dus wat je net níet zou moeten willen. Realiseer je dat we nu wel in control zijn, maar dat er steeds nieuwe gevallen bijkomen. Dat is óók een deel van het leven. Mensen worden ziek en gaan dood.”

Het ontbreekt dus in de top aan intelligentie. Maar dat wisten wij al. Je hoeft maar een paar minuten het gezever van dierenarts A. Osterhaus aan te horen en je weet wat men onder “intelligentie” verstaat. Iedereen is de stuipen op het lijf gejaagd, ze moeten er van hebben genoten. “Als mijn machtige hand het wil, staat gans het raderwerk stil.”

Die tweede golf komt onherroepelijk. Niet vanwege een nooit aangetoond virus, maar vanwege humanitaire verwaarlozing tijdens de lockdown. Als de “intelligente” regering – met als spreekpop een totale nitwit als Hugo de Jong – haar zin krijgt, komt er ook nog een derde golf. Als gevolg van onbewezen en ongeteste experimentele vaccins. Alle andere geneesmiddelen zullen waarschijnlijk worden verboden wegens bijwerkingen……

Voordat deze “intelligentsia” de kans krijgt moet er door de bevolking KEIHARD worden ingegrepen. Niet ZIJ maken hier de dienst uit, maar “We The People”. Alleen op die manier kunnen we de prioriteiten op de juiste manier stellen en het kwaadaardige abces wat “Regime Rutte en de Media” heet, onschadelijk maken.

BRON:

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/te-weinig-aandacht-voor-ouderen-tijdens-coronacrisis-nijmeegse-hoogleraar-uit-forse-kritiek-op-aanpak~a44b063b/

13 gedachtes over “Hoogleraar: Keiharde kritiek op corona-aanpak

 1. De arts van het Radbout UMC miste geen enkel aspect in zijn kritiek op het regerings- en specialistenbeleid. Een volkomen juiste analyse van de onkunde en onwil van de afgelopen drie maanden. Het gevolg: Vele onnodige doden en de economie in puin! Knap werk hoor, terwijl de rechtse oppositie – of je het met ze eens bent of niet – al in januari heeft gewaarschuwd voor een enorme uitbraak die er uiteindelijk ook is gekomen.

  Ondertussen is viroloog Österhaus weer in zijn hok en kunnen we geen dagelijkse cabaretvoorstelling meer meemaken van iemand a la Captain Mainwaring, zonder enig gevoel voor humor maar wel ‘funny’. Hetzelfde geldt voor de witte baartaap van het RIVM, je mag gerust weleens een kwinkslag maken als regeringswoordvoerder, maar gezien zijn dagelijkse uitstraling – wat ben ik toch belangrijk – voor de camera is er een sterk vermoeden dat hij nog nooit heeft gelachen, daarom alleen al zijn we een stuk beter af.

  Is er dan geen enkel ander nieuws? Jawel, de moeder van Mark Rutte is overleden, de vraag is nu, wie gaat zijn was doen? Nee niet zijn vriendin, want hij behoort bij de andere gendergroep waarin vrouwen geen rol spelen. Is dat een probleem? Natuurlijk niet, maar komt er dan ook voor uit, in plaats van de reputatie hoog te houden een stiekeme schuimmarcheerder te zijn. Zijn gedrag past wel perfect bij zijn regeringsbeleid, knudde!

  Geliked door 1 persoon

 2. Alle dominostenen staan een voor een op omvallen. Mensen worden wakker.
  Nu is de tijd gekomen om massaal de straat op te gaan.
  Het neppparlement is glansrijk geslaagd voor zijn onkunde.
  Hoogste tijd voor de eindafrekening en het oprichten van een Volkstribunaal, waarbij echte deskundigen worden geinstalleerd.
  Het is van cruciaal belang de collaborateurs te kijk te zetten.
  Om een begin te maken moeten alle politieke partijen worden opgeheven evenals de corrupte Media in dienst van dezelfde fraudeurs die NL bewust enorme schade hebben toegebracht, evenals de TV propaganda kanalen kunnen op zwart. Einde angstporna!
  Het medisch Kartel in alle geledingen geeft opening van zaken inclusief betrokkenheid met overheid, zorgverzekeraars en de connectie met Big Pharma!
  Alle overheidsdiensten per direct in een totale lock-down en ontdaan van alle management taken.
  Politie zal zich alleen maar bezighouden met nuttige uitvoering van haar taak. Corrupte dienstkloppers van de hoogste orde worden op non-actief gezet.
  Alle lijnen met het KH worden per direct geisoleerd.
  Onze clown en jeune premier zal als eerste opgeroepen worden wegens verraad en moedwillig staatsterrorisme en zal als eerste ter verantwoording worden geroepen voor de enorme schade, die bewust veroorzaakt is en in het openbaar worden gehoord door een raad van deskundigen.
  Vele anderen zullen volgen.
  Alle inmiddels veroorzaakte schade kan worden geclaimd bij de belastingdienst.
  Na uitspraak kan worden gestart met een Nieuw Normale bestuursvorm waarbij verantwoording en
  hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders is vastgelegd aan het Volk.
  Alle schadelijke wetgeving wordt met terugkerende kracht ontbonden.
  Verdragen met VN/WHO/EU moeten per direct worden opgezegd.
  Lijkt me een aardig nieuw begin om orde op zaken te stellen, voordat Vrijheid en Leefbaarheid
  worden ingeruild voor een communistische dictatuur.
  De Kreuna kringspier van Mark Rutte is thans optimaal uitgerekt.
  Ben er klaar mee!

  Geliked door 2 people

  • De VN/UN heeft sinds enkele dagen een nieuwe website online om hun New World Order te promoten.

   The United Nations New World Order Project is a global, high-level initiative founded in 2008 to advance a new economic paradigm, a new political order, and more broadly, a new world order for humankind, which achieves the UN’s Global Goals for Sustainable Development by 2030.

   Quote: So let’s campaign like crazy for all the cash we can find, for the COVID-19 vaccine..

   Website heeft veel linken naar naar andere pagina’s van de UN, dus kijk vooral goed rond veel plaatjes en grafieken kun je ook op klikken en lijden je weer naar andere pagina’s.
   Zelf een uurtje rond geklikt op deze site, allemaal in het engels natuurlijk, uitkomst, take your vaccines, accept climate change, accept the new world order.
   https://unnwo.org/

   Like

   • Deze arts slaat nog geen deuk in een pakje boter! 3 maanden te laat. Wat regionale dagbladen maar niet in prime time op de TV hoofdzenders NPO etc. Geloof in een regering die dit bedenkt, zeker maar geen benul dat deze regering gewoon UITVOERDER is en de enige vrijheid die ze hebben is dat ze HERSENSPOELENDE PROPAGANDA en de MAATREGELEN en de BANGMAKERIJEN zelf mogen invullen/aanpassen aan het niveau en de cultuur van het betreffende volk!!

    Op TV het ene na het andere propaganda programma om de geesten (lees domme volk) rijp te maken voor de sloop een massale vaccinatie!

    Een vaccinatie die fatale gevolgen zal hebben voor ons allemaal. Verzwakking, ziekte, totale controle (Rfid/nano chip) danwel massale dood.
    Bill Gates*) plan van reductie (vermindering) van de gehele wereldbevolking. Tja, en dan moet je ergens beginnen.

    *) liefkozend ookwel KILL BILL genoemd.

    Like

   • fvvd Democratie werkt niet in Nederland, omdat hier geen echte democratie is. Meteenmaar even omgeld bedelen.
    Hier in Nederland en vrijwel de rest van de andere europese landen heerst Demoncratie. Wij worden geregeerd door DEMONEN, misschien beter om te zeggen monsters, mensen die hun ziel hebben verkocht aan de “verkeerde” jeweetwel!

    Like

     • “Niet het FVVD gaat bepalen of u de juiste kandidaat bent, maar de stemmers. Dat betekent meteen dat wanneer u oneigenlijke informatie over uzelf verschaft u vroeg of laat door de mand zult vallen.”

      Dus word de volgende premier Mark Rutte! Trouwens, de eis om binnen een maand elk ministerie op te doeken en de leiding ervan door een vakminister te laten leiden leidt tot anarchie!
      In plaats daarvan stem ik voor het op deze website aangeboden alternatieve ‘Grondbeginselen van een Herstelde Bataafsche Republiek’, daar wordt onder andere corruptie e.d. uitgesloten!

      Like

 3. We hebben te maken met over het paard getilde wetenschappers (???)
  Die over “LEVEN EN DOOD” mogen beslissen.
  En van zich laten horen als de portemonnee in het gedrang komt.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s