De man die het virus bedacht – een Nederlander


Hoe bedenk je het! Artikel in een gerenommeerd magazine geeft uitsluitsel. Een Nederlands bioloog heeft het “virus” bedacht. Niet aangetoond, niet bewezen, niet geïsoleerd, niet gevangen, niet gepakt, niet gefotografeerd, niet gefimd, maar……. BEDACHT!

Martinus Willem Beijerinck

Door: Geertje Dekkers – Historisch Nieuwsblad

Wetenschappers die nu wereldwijd het nieuwe coronavirus onderzoeken, werken in de voetsporen van Martinus Willem Beijerinck. Deze Nederlandse bioloog bedacht dat onvoorstelbaar kleine ‘wezentjes’ – nog kleiner dan bacteriën – ziekten konden veroorzaken. Hij doopte ze ‘virus’ en had een curieus idee over hun samenstelling.

undefinedVolgens hem was er sprake van een contagium vivum fluidum, een levende, vloeibare besmetter. Hij doopte hem ‘virus’. Dat woord was al langer in omloop en werd ook al gebruikt voor ziekmakende dingen, maar Beijerinck gebruikte de naam als eerste voor het piepkleine ding dat wij nog steeds zo noemen. Bovendien stelde hij dat virussen zich alleen konden voortplanten in cellen van andere wezens – iets waarvan we nu weten dat het klopt.

https://www.historischnieuwsblad.nl/de-man-die-het-virus-bedacht/

Voorts in dit artikel wordt onze aandacht getrokken door twee in het oog lopende mededelingen:

[…] virussen bleken niet vloeibaar en zelfs niet levend (1) – maar bevatte een belangrijke kern: er waren ziekteverwekkers, stukken kleiner dan bacteriën, die zich voortplantten in cellen van levende wezens. 

Ze waren niet alleen verantwoordelijk voor de tabaksmozaïekziekte maar ook voor bijvoorbeeld pokken en hondsdolheid – ziekten waarvoor al geruime tijd vaccins bestonden (2), maar waarvan de oorzaak lang onduidelijk was gebleven.

(1) Dus virussen bleken volgens andere geleerden NIET LEVEND. Vervolgens kunnen zich wel VOORTPLANTEN? Het wonder is geschied, leg dat een “coronapatiënt” maar eens uit.

(2) En tenslotte: er waren al vaccins tegen ziekten, zonder te weten wat de oorzaak van die ziekten waren. Pfff! Bleek men gelukkig goed te hebben gegokt! Da’s nog een wetenschappelijk bewijs. Een gokje wagen is wetenschap. Onderbuikgevoel is wetenschappelijk BEWIJS.

In het artikel wordt duidelijk dat er nog steeds volgens zijn theorie, zijn bedenksel wordt gewerkt.

Dat is een essentiële conclusie. Dank daarvoor!

Op basis van bedenksels worden dus hele landen op slot gegooid en maatschappelijk ontwricht.

Op basis van bedenksels worden vaccins ontwikkeld en in mensen geïnjecteerd.

Op basis van bedenksels worden regeringen autoritaire regimes.

Op basis van bedenksels bepalen allerlei wereldvreemde figuren als Paashuis, Drosten en Fauci hoe wij in de “nieuwe normaliteit” moeten leven, werken en sterven.

Op basis van bedenksels is bewezen dat je afstand moet houden van 15 decimeter.

Op basis van bedenksels moet je lapjes voor je ademhalingsorganen houden, waar de bedenksels van Beijerink achteloos doorheen floepen en je ziek zwak en misselijk maken als je al niet eerst bent gestikt in je eigen uitstoot.

Op basis van bedenksels rukt de ME hier uit en mept bejaarden het ziekenhuis in.

Op basis van bedenksels lopen vleesgeworden mislukkelingen rond in een BOA uniform en terroriseren de burgers waar en wanneer ze maar kunnen.

Op basis van bedenksels moet je alleen winkelen en in de stad rechts houden op straffe van € 400 boete.

Op basis van bedenksels worden alle samenkomsten afgeschaft.

Op basis van bedenksels wordt de massa vierkant in het gezicht uitgelachen door de machthebbers en hun handlangers.

Het is een grof schandaal en het komt ze duur te staan. ALLE kosten en schade moeten persoonlijk op deze meelopers worden verhaald.

Op basis van dit soort bedenksels wordt steeds weer iets anders, iets ergers aan het oog onttrokken. Bijvoorbeeld een ontploffing van het monetaire oplichtingsmodel van het internationale bankenkartel. Een “reset” van ongekende grootte. Een bedenksel is dan de beste remedie om de populatie onder de duim te houden. We kunnen niets zien, maar toch is het er. De gelovigen hebben een nieuwe religie. De priesters van de middeleeuwen zijn de Paashuizen van nu. Doorborduren op een bedenksel van iemand in zijn ulatramoderne laboratoriumpje aan huis , waar hij iets bedacht omdat het “gewoon niet anders kon”. Het moest wel zo zijn, hoe kan het anders?

Het is werkelijk GODGEKLAAGD, deze farce.

O ja! Natuurlijk gaan er mensen dood. Daar heeft het menselijke soort al last van sinds Adam en Eva. Ze gaan echter niet dood aan “corona”, maar met een bedenksel. Ook niet aan COVID-19, dat is een slecht geregisseerde getallenchaos van jewelste.

O ja! Er komen toch mensen op het IC terecht met ademhalingsproblemen als gevolg van COVID-19? Natuurlijk, er komen mensen terecht op het IC met zuurstoftekorten in hun bloed als gevolg van een bedenksel! De werkelijke reden mogen wij blijkbaar niet weten.

O ja! Er gaan dit jaar toch veel meer mensen dood dan voorgaande jaren? Klopt, wel eens van vergrijzing gehoord?

Hou maar eens op met het aanvoeren van al die onnozele indirecte bewijslast. Kom met keiharde cijfers over oorzaak en gevolg, daar kunnen we wat mee. In plaats van te dreigen met uitbraken en tweede golven. De idiotie heeft in Den haag sneller om zich heen gegrepen dan de vloeibare bedenksels van Professor Doctor Bedenker M. W. Beijerinck.

In de vakliteratuur worden zijn bedenksels doodleuk gerubriceerd als het “isoleren van een virus”, hetgeen hij als eerste zou hebben gerealiseerd. Op die manier is het einde zoek en kan iedereen met een titel die maar wat roept, een gedachtespinsel als direct bewijs aanvoeren. Niemand die op het idee komt dat een epidemie ook wel eens met de injectienaald is verspreid.

En dan zijn er van die bedrijven die van dit soort crises gebruik maken door hun goederen aan te prijzen. Dat gebeurden 100 jaar geleden ook al, er is niets nieuws onder de zon.

31 gedachtes over “De man die het virus bedacht – een Nederlander

  • Onderbroeken tegen Corona of Spaanse griep? Het gaat dus eigenlijk gewoon over ouderwetse “broekhoest”?
   Alle gekheid, inderdaad iedereen met een titel voor zijn naam. Of die op enigerlei andere wijze tot de omhooggevallen kwallenkliek hoort, kan roeptoeteren wat hij/zij wil en de massa zal het voor waar aannemen. Had eens een discussie met iemand die ik een stuk intelligenter inschatte dan mezelf, ik zij hem dat ik grote twijfels had over de holocaust en de maanlandingen, omdat ik de bronnen niet vertrouw of geloofwaardig acht. Hij viel achterover van zijn stoel in verontwaardiging en ongeloof en antwoordde, maar dan is er toch niets meer heilig? Jij bent paranoïde.
   Als we mogen concluderen dat hij er een algemeen aanvaarde denkwijze op na houd, dan hebben we dus nog een hele lange weg te gaan, eer de massa ooit zal willen/kunnen zien dat we niet een klein beetje bedonderd worden. We worden grootschalig over werkelijk alles voorgelogen en besodemieterd.
   Als allen die aan die misdaad tegen de mensheid, eigenlijk tegen alle leven in het algemeen. Om wat voor reden dan ook meegedaan hebben, ooit nog hun verdiende straf moeten krijgen. Dan is het overbevolking’s probleem ook in één keer opgelost.

   Geliked door 4 people

 1. Toch lopen die kleine dingetjes ook bij mij door de pc hoor om alles netjes te ordenen…….
  In de magnetron klitten ze allemaal aan elkaar om iets warm te krijgen.
  Én de kaboutertjes zijn er ook nog maar toen kwam die olifant met zijn lange snuit en blies het verhaaltje uit.
  Onze regering met zijn rot bewering gelooft het allemaal écht.

  Like

 2. Perfect onderzoek Administrator. Mijn dank daar voor.

  Bovendien stelde hij dat virussen zich alleen konden voortplanten in cellen van andere wezens – iets waarvan we nu weten dat het klopt.
  Ik vraag me af of dat wel klopt bij mensen. ( Maar ja ik ben geen wetenschapper) Ik houd het op verklevingen van cellen in het lichaam als gevolg van vaccinaties. (vaccinatieschade – verlies van spiermassa) The Poisoned Needle van Mw. E. Mc Bean gratis te downloaden van Internet.

  Geliked door 3 people

 3. Domme vraag? >>>

  Citaat: “… – virussen bleken niet vloeibaar en zelfs niet levend – maar bevatte een belangrijke kern: er waren ziekteverwekkers, stukken kleiner dan bacteriën, die zich voortplantten in cellen van levende wezens.”
  (https://www.historischnieuwsblad.nl/de-man-die-het-virus-bedacht/)

  Hoe plant dode materie zich voort? Hoe vermenigvuldigt het zich?
  Gaat het om een code?

  – – –

  En dan deze video: https://www.epochtimes.nl/documentaire-onderzoekt-de-oorsprong-van-het-ccp-virus_11719.html

  Tot ± min. 40 wist ik niet wat van deze video te vinden.
  Daarna begreep ik dat in deze video China (beter gezegd de Chinese communistische partij CCP) als schuldige wordt “ontmaskerd”. Maar de video is wél van US oorsprong.
  Gaat het om een tegenstelling tussen China (CCP) en de US?

  Want streeft de US (althans de krachten daar achter) ook niet naar wereld dominantie?

  In hoeverre geeft deze video dan ook werkelijk inzicht in de krachten die – vanuit het tot nu toe ongeziene – trachten de globale slavernij van de mensheid in stand te houden?

  Min. 49.40 van de video:
  “The Chinese people are good people, but there government is not.”
  In hoeverre is dit projectie (van de VS)? Dan wel samenwerking (van de aansturende krachten) middels misleiding van alle burgers (good people) ter wereld?
  Dus in hoeverre zijn [alle?] regeringen bad people?
  Zowel van China, als van de VS, als van ….. .

  Vervolgens wordt er gewag gemaakt van claims van de UK , the international counsel of jurists (ICJ) en van India richting China.
  Maar wordt er gesproken van veroordeling? Van gevangen neming van de schuldigen???
  Op het eind: “I believe that virusses can’t survive, where harts have compassion”.
  En dat tegen de achtergrond van de obelisk te W’ton. Bewust of onbewust???

  Maar toch: virusses can’t survive, where harts have compassion!

  Dus wég met die 15 decimeter? Wég met die obelisk[en]?

  Like

  • “Dus in hoeverre zijn [alle?] regeringen bad people?”
   Bert, op 19 JUNI 2020 OM 11:30 linkte je in een reactie naar “het meest gevaarlijke (bij)geloof” van Larken Rose. Als je dat gelezen hebt en vooral ook goed door hebt laten dringen, dan weet je dat “Bad people” een hele grote understatement is.

   Like

 4. “contagium vivum fluidum”, het klinkt als een hersenspinsel uit de stal van Edward Jenner SJ met zijn “variolae vaccinae” oftewel koepokken.

  Het woord vaccin stamt af van vacca, Latijns voor koe.

  Like

 5. WIe vraagt zich of of de Tabaksmozaiek ziekte niet komt door overgecultiveerde tabaksplantages, insecticiden, overbemesting e.d., waardoor de plantaardige cellen vd tabaksplant gewoon worden vergiftigd en afsterven idem net als bij mensen die ladingen (begin 20e eeuw) DDT over zich kregen heen gespoten, of in giftige omgevingen als fabrieken, havens e.d. moesten werken en ook gewoon ziek werden en kanker, astma of wat dan ook kregen,
  Ook tabaksplanten zijn niet onkwetsbaar en meneer Beijerinck maar denken dat lieve (manieheus) kleinen dierkens nog kleinder dan de bakcillen de oorzaak daarvan waren, hahahahaha foutje meneer Beijerinck!! Jammer nog maar een keer proberen, maar kan helaas niet meer aangezien ook deze meneer Beijerinck niet het eeuwige leven had.

  p.s. ////.vast geveld door een virus 🙂 🙂 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: “Coronaviris” verspreidt zich via tropische vruchten – ‘tuurlijk! | De Binnenlandsche Bataafsche Courant

 7. Pingback: Grapperhaus: wat voor rotzooi gebruikt die vent eigenlijk allemaal? | De Binnenlandsche Bataafsche Courant

 8. Ik ben de auteur van het artikel op de site van Historisch Nieuwsblad en ik ben bang dat er wat misverstanden zijn gerezen. Virussen zijn wel degelijk echt : het ‘bedacht’ in de kop slaat op het feit dat Beijerinck virussen niet kon zien maar uit zijn proeven afleidde dat er iets dergelijks moest bestaan. Er waren toen nog een elektronenmicroscopen om die minieme dingen mee waar te nemen.
  Ik schrijf dat virussen niet leven omdat dat een gangbare opvattingen is in de biologie (al begrijp ik dat er discussie is over de handigste definitie van ‘levend wezen’, en over de vraag of virussen daar wel of niet onder horen te vallen, maar daarvoor moet u bij een bioloog zijn en niet bij een historicus). Dat virussen doorgaans als niet-levend worden gezien komt onder andere doordat ze alleen kunnen vermeerderen in een cel van een levend wezen: ze hebben geen eigen voortplantingsapparaat maar gebruiken daarvoor de kopieersystemen in cellen.
  Mijn artikel is dus geheel in lijn met alle waarschuwingen voor het coronavirus: dat is echt.

  Like

  • Geertje (dank voor je reactie), dan komt bij mij de vraag op of het menselijk lichaam (uiterst intelligent en vitaal) zo’n al dan niet levend micro organisme kan afweren. (Wel, wat denk je?)

   Er is ook nog een andere invalshoek.
   Wat te denken van dit artikel:
   https://thefreedomarticles.com/normal-human-virome-study-hiv-hepatitis-many-viruses-present/
   Citaat: “…. the word virome (similar to the word microbiome for bacteria) refers to the community of viruses that naturally and usually live within us. Far from causing harm, they form a vital part of our bodies and immune system, existing in symbiosis with us and playing an important role in our healing response. The COVID coronavirus event has exploited people’s ignorance over the nature of the virus and the nature of disease. This is an opportunity for us to educate ourselves, to come out of fear, to understand the base assumptions and deceptions behind the COVID propaganda, and to be prepared when the New World Order (NWO) controllers try to pull their next trick in Operation Coronavirus, the 2nd wave.”

   Gaan wij nu eindelijk eens begrijpen dat het samenwerking (symbiose) betreft en dat het NIET gaat om strijd (tussen mens[elijk lichaam] en virus)?

   Waar is ons ZELFVERTROUWEN? Het vertrouwen in ons ei-gen lichaam???
   Zijn wij veel te weinig geschoold in ZELF VERTROUWEN?
   Komt er vooral angst in ons op (hetzij voor een virus dan wel voor heer Soros (Schwartz), dan wel voor armoede, dan wel …..
   Hoezo staan wij niet in onze kracht???

   Deze zogenoemde crisis is dus tevens een uitmuntende gelegenheid om te gaan beseffen dat we ons ZELFVERTROUWEN zo zeer zijn kwijt geraakt. En dat we dit dienen terug te pakken! Punt uit!

   Geliked door 1 persoon

 9. Beste Bert,
  Zoals gezegd: ik ben historicus en geen bioloog of arts. Maar er zijn heel veel verschillende virussen en bacteriën. Van sommige merken we niets, sommigen hebben we nodig, en andere kunnen fataal zijn. Je stelling dat het gaat om een symbiose gaat dus op voor een beperkte groep. Meer uitleg kun je hier vinden:
  https://www.youtube.com/channel/UCmPssOGQAbfsBhCt9sLltKw
  https://www.biomaatschappij.nl/besmet/

  vriendelijke groeten,
  Geertje

  Like

  • Dank, Geertje.

   Je schrijft: “ze hebben geen eigen voortplantingsapparaat maar gebruiken daarvoor de kopieersystemen in cellen.”
   Suggereert dit dat viruseen wél levende micro organismen zijn?
   Ik heb dit filmpje er uit gepikt: https://www.youtube.com/watch?v=RKYQPyZZ5CM
   Volgens Diederik (joods?) kan een virus tegen een cel op botsen. Vervolgens zou er [inter]actie van het virus uit gaan. Terwijl het dode materie betreft?
   Het ziet er leuk uit in het filmpje, maar of het allemaal klopt?
   Over Diederik Jekel:
   “Een wetenschapsjournalist legt uit waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over tsunami’s, aardbevingen, kernenergie en andere vermeende risico’s voor de mensheid.”
   https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.339058951.html/zeven-rampen-die-niet-gaan-gebeuren/
   Maar ons wél zorgen maken over Croma?

   Mijn insteek is dat je bewustzijn een zeer grote invloed heeft op wel of niet ziek worden; angst (ook bezorgd zijn e.d.) lijkt mij de beste ziekmaker.

   Wordt juist dáárom gepoogd om de angst er telkens/dagelijks op zóveel plaatsen in te rammen? Via tv, radio, weekbladen, internet, enscenering [w.o.lijnen en pijltjes op de grond, (zelfs bij rotondes, hoorde ik)], handvatten steriliseren, [overmatig] handen wassen, …
   En maar angst aanpraten, en nog eens, en nog eens ….
   https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/06/07/professor-dr-osterhaus-en-zijn-vogelpoep-theorie/
   Intussen de mensen massaal in hun “vrije zijn” onderdrukken >>>
   https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/over-scheppingskracht-en-het-toepassen-ervan/
   (Let niet op de vele foutief toegepaste komma’s in de WtK artikelen.)
   Wat voor een maatschappij hebben we geschapen? >>>
   https://i1.wp.com/www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Albert-Einstein-intuitie.jpg?resize=768%2C438&ssl=1

   Inmiddels is er zóveel uiting van afkeuring van de maatregelen; gisteren geplaatst:

   15 juni: Wij willen onmiddellijk onze rechten terug!

   Enzovoort: https://www.stopworldcontrol.com/nl/

   Afsluitend een citaat:
   “Korpschef van Essen is de kritiek op het optreden van zijn politie beu. Het is nooit goed volgens hem. Minister Grapperhaus vond het optreden afgelopen zondag fantastisch. Hij had vooral genoten van het inbeuken van de ME op vreedzaam protesterende ouderen. Prachtig gedaan. Hij zou graag vaker zien dat ze het zo lekker zonder reden uit de hand laten lopen. Uiteraard heb ik deze woorden even zelf verzonnen, maar zijn reactie kwam er wel op neer. Wat een stom en ongelukkig toeval dat het optreden van de fascistische knokploeg die de ME wel leek te zijn geworden werd geleid door twee mensen met namen met Duitse achtergronden. Mijn advies voor van Essen: Neem ontslag. Je bent duidelijk niet geschikt voor die baan. Grapperhaus zou vanwege dit dieptepunt ook moeten opstappen. Waarom horen we niets van de Tweede Kamer? Is dit hardhandige optreden tegen vreedzame protesten akkoord voor politici?
   We vierden laatst 75 jaar vrijheid. Ik vond dat toen al belachelijk. Dit optreden bewijst dat die vrijheid er niet meer is. Heel stiekem is de fascistische staat aan het oprukken.”

   https://toolbox.beursbox.nl/dinsdag [23 juni 2020]

   Like

  • Wat dat er mee te maken heeft, weet ik ook niet, Geertje.
   Maar hier wordt er over geschreven:

   Dat Joods imponerende personen onderdeel zijn van een samenzwering staat buiten kijf. Deze samenspanning waarbij zogenaamde Joden een complot smeden tegen de wereldbevolking om de macht op aarde te verkrijgen, is waarachtig.”

   http://www.joodscomplot.nl/

   Like

  • Eens. Als het gaat om het categoriseren op basis van religie/afkomst van “de Joden” in het algemeen. Niet eens als het gaat om de illegale nep-entiteit “Israël” en sponsoren/supporters. Stel je voor dat de Friezen – met 200 kernbommen opgeslagen in de zoutmijnen – 80% van Nederland op historische gronden opeisen en de “Hollanders” in een paar Bantustan opsluiten. Dat moeten we niet willen.

   Ik hoop echter wel, dat uw opmerking niet slaat op ons hoofdartikel. Want dan snap ik het niet.

   Like

  • In de tekst staat:
   “Om het kort en bondig te schrijven: Joden zijn door Zionisten vergast; Zionisten hebben Hitler en het bombardement op Rotterdam betaald; Zogenaamd askenazische Joden zijn Nazi’s; Zionisme en Nazisme is hetzelfde.

   Voor Joden heel fijn als dit algemeen bekend is want dan houdt het slachten van de Joden door de Zionisten misschien eindelijk eens op. Hét Joodse Complot is de samenzwering van de Zionisten tegen de emanciperende en assimilerende Diaspora Joden. De Zionisten tegen de Diaspora. Hét complot tegen Gd. Alles in verband met de Tweede Wereldoorlog en de Shoah is dé schuld van Zionisten die alle Joden offeren voor eigen gewin.”

   Volgens deze toelichting worden dus geen joden bedoeld, maar “zogenaamd askenazische Joden”, zionisten.
   De schrijver lijkt zich met de term ” Joods imponerende personen” dus niet zo helder/correct te hebben uitgesproken. Dat geeft natuurlijk ernstige verwarring, hoewel de toelichting dat het “zogenaamd askenazische Joden” betreft, aangeeft dat de uitspraak feitelijk niet om joodse mensen gaat.
   De zin “Voor Joden heel fijn als dit algemeen bekend is want dan houdt het slachten van de Joden door de Zionisten misschien eindelijk eens op.” suggereert toch ook absoluut geen racistische visie?

   Over zionisme is regelmatig geschreven op http://bovendien.com/component/search/?searchword=zionist&ordering=newest&searchphrase=all

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s